ظاهر و ساختار کنونی قلعه آگرا توسط مغولها ساخته شده است گرچه بنای اصلی دست کم از قرن ۱۱ میلادی موجود است. پیش از آن آگرا تنها قلعهای آجری بود که توسط راجا بادل ایجاد و نگهداری شده بود.
از قلعه زیبای آگرا؛ بیشتر بدانیم:
در سال ۱۵۵۵ سلطانی هندو، معروف به هیمو پس از چندین نبرد توانست آگرا را به تصرف خود درآورد. هیمو پس از تصرف قلعه به غنایم عظیمی دست پیدا کرد، پس بر آن شد تا دهلی را نیز از تصرف مغولان به در آورد. اما سلطان اکبر مغول در طی حملهای در سال ۱۵۵۶ هیمو را شکست داد. پس از آن سلطان اکبر که به اهمیت این منطقه پی برده بود، آگرا را پایتخت خود قرار داد و فرمان داد تا قلعه آگرا را که تنها قلعهای آجری بود، بازسازی کنند. نمای داخلی بنا با آجر و نمای بیرونی آن با ماسه سنگ قرمز بازسازی شده است. حدود ۴ هزار بنّا روزانه به مدت ۸ سال بر روی این قلعه کار کردند و در انتها در سال ۱۵۷۳ ساخت آن به پایان رسید.
تنها در زمان حکومت شاه جهان، نوه سلطان اکبر قلعه آگرا به شکل فعلی خود بود. شاه جهان کسیست که دستور ساخت تاج محل را داد.
شاه جهان برخلاف پدربزرگش، تمایل داشت تا ساختمانهایی از مرمر سفید داشته باشد و برخی از قسمتهای اولیه و داخلی قلعه آگرا را تخریب کرد تا به میل خود بسازد.
شاه جهان در واپسین سالهای زندگی اش توسط پسرش اورنگ زیب از حکومت خلع شد. شایعه شده بود که شاه جهان در برج مسمان، یکی از برجهای قلعه آگرا با بالکنی مرمرین که رو به تاج محل است، از دنیا رفت.
در اوایل قرن ۱۸، قلعه آگرا توسط امپراتوری ماراتا تسخیر شد. پس از آن قلعه بارها و بارها میان اپراتوری ماراتا و دشمنانش دست به دست شد. پس از سومین جنگ، امپراتوری مارتا طی یک شکست فاجعهآمیز قلعه را از دست داد و در طی یک دهه آینده خارج از دسترس باقی ماند. در نهایت در سال ۱۷۸۵ توانستند قلعه را به دست آورند اما در طی دومین جنگ با بریتانیا در سال ۱۸۰۳ به دست انگلیسیها افتاد.
در سال ۱۸۵۷ قلعه محل جنگ و شورش هندیها بر علیه حکومت انگلیسیها بود و در نهایت به یک قرن حاکمیت بریتانیا بر هند پایان دادند.
قلعه سرخ رنگ هندوها / قلعه آگرا
قلعه سرخ رنگ هندوها / قلعه آگرا
قلعه سرخ رنگ هندوها / قلعه آگرا
قلعه سرخ رنگ هندوها / قلعه آگرا
قلعه سرخ رنگ هندوها / قلعه آگرا
وبلاگ سفر به هند - india